.. Eli se, että tyhmän kans ku väittelee, häviää aina.
Tiiättekö ihmistyypin? Aivan sama mitä sanot, toinen ei vaan yksinkertasesti tajua. Aivan sama, että miten selität ja perustelet oman kantas, vastapuoli jankkaa yhtä ja samaa. Todennäkösesti alkaa myös kiroilemaan, korottaa ääntä, puhuu päälle ja niin edelleen. Tää kiristää pantaa sen verran tiukalle, että toisin ku edellinen teksti, tätä ei kirjoteta yhessä osassa. Ja varmasti pysyy väritys viivojen sisällä, tää on iso asia.

Tähän samaan ryhmään, oikeastaan vielä pahempana, kuuluu ihmiset jotka lukee Iltalehestä jonku otsikon ja siellä jakelee sitte omat neuvonsa, miten esimerkiksi maailmantalous pelastuu. Ai jumaliste, jos ihmistä vois vähän läimäyttää internetin välityksellä. Pikku herätys on välillä tarpeen. Julistaakohan joku tämän blogin nyt väkivaltaa ihannoivaksi ja pahoinpitelyihin yllyttäväksi?

Tästä saattaa tulla aika ehjä yhtenäisyys tekstinä. 

Alotetaampa ny aiheesta. Keskustelu- ja kommenttipalstoja ku selaa, niin välillä ymmärtää Kim Jong-Unia ja  sitä, ettei nettiä saa käyttää ja omia mielipiteitä jakaa.

Kaks porukkaa löytyy AINA kommentti-osiosta. Paitsi multa, kun ei oo edes yhtä ihmistä muodostamassa yhtä porukkaa. Ensimmäinen on se joka joko a) tuomitsee otsikossa olevan teon tai b) on ehdottoman samaa mieltä sen kanssa. Toisessa porukassa on tietenkin ne, jotka kaikintavoin koittaa jakaa omaa maailmankaikkeuden isoilta osin täyttävää tietovarastoaan niille, jotka ensimmäiseen ryhmään kuuluu. Ehkä on kolmaski ryhymä, mihin minä kuulun. Eli ne, jotka yksinkertaisesti ei välitä ite aiheesta, kunhan edes yhen näistä edellämainituista henkilöistä saa jotenki ymmärtämään, kuinka väärässä ne on. Ja juuri siitä syystä tämä on omakohtanen ongelmaki. Siinä saa sitten vakuutella tiiliseinälle, miksi se on väärässä.

Tämä on oman energian tuhlausta tehokkaimmillaan. Verenpaine on sen verran korkea, että kohina kuuluu päässä, kun koittaa jonkun Harjavaltalaisen venemestarin ajatusmaailmaan saada mahtumaan, että mustat ihmiset eivät ole enään ihan hetkeen olleet myynnissä orjamarkkinoilla ja että naisillakin on äänioikeus. Harvoin muuten menee jakeluun.

Jos tämän tekstin nyt joku Harjavaltalainen venemestari lukee, niin tarjoan kahvit. Kunhan et ole edellämainitun esimerkin kaltainen.

 

Mutta jos nyt otetaan vielä lissää noista ihmisistä joiden kanssa ei kannata väitellä. Kyllä kai moni tietää, minkälaista on kertoa jollekin, että maapallo on pyöreä ja vastaus on ivallista naurua. Ja kun perusteluja alat kertomaan, niin vastapuoli ei muuten kuuntele. Vasta-argumenttia et saa, suunvuoroa et saa, etkä varmasti kuule lausetta ''Perhana, niin muuten onkin''. Kyllähän sieltä voi tietenkin tulla perusteluina ''niin on kirjoitettu ja aina ollut'' tai ''Ei sitä tarvitse alkaa mitenkään todistamaan, se vain on näin''.

En ala tässä osottelemaan sormella, mutta katsokaa Bill Nye - Ken Ham-väittely ja tehkää johtopäätöksiä..

Lopuksi, kun olet koittanut ensin kultakalalle opettaa, että se kulkee vedessä, nostat kädet ylös ja toteat, että tehtävä on mahdoton. Ja mitä tekee kultakala tässä tilanteessa? Käsittää tilanteen niin, että on sinua fiksumpi, koska sinä luovutit ensin. Ja näin jatkuu taas kalalla oman ajatusmaailman kannatus, kun ei tarvi uskoa elävänsä vedessä.

 

Ai herranjumala, että tämä teksti on epäselvä, sekava ja epälooginen. Piti kirjoittaa monessa osassa, mutta olkoon.

 

Kaks tekstiä julkastu samalle päivälle, voipahan ainaki viikonlopun olla valittamatta!