Luulin, että oon vasta puolen vuoden aikana oppinu kirjottaan ironista ja sarkastista valitustekstiä. Olimpa väärässä. 

Onhan tuota omaa saarnaa näemmä tullu jaettua jo aiemmin, paikallislehden nettisivuilla. Muistaakseni tuota tekstiä aiemminkin on jotain tullu kirjotettua, ja siitä tekstistä osa pääsi vieläpä lyhennettynä lehteen! 

 
Tuntematon)7.8.2013 10:40

Kyllä nyt on taas löytynyt ongelmaa kerrakseen. Tähän on heti puututtava. 

On hienoa, että on saatu matkailun professori huomaamaan näinkin suuri epäkohta kaupungissa, joka muuten on maailmanlaajuisesti huomattu ja tunnustettu täydellisenä. 

Tähän väliin tahdon lisätä, että on hienoa, kun Seppo Aho on tehnyt aloitteen asiasta, joka hänen mielestään kaipaa muutosta! 

Uskon, että jos aukio nimettäisiin vaikkapa sitten RoiAukioksi, niin alkaisi matkailijaa satamaan lentokonein ja moottorivenein! 

Ja mitä ideoita onkaan satanut! En nyt mainitse yhtään nimeltä, niin en pahoita kenenkään mieltä. Enkä myöskään anna yhtään ehdotusta tilalle. Voitte sitten kotikoneillanne naureskella, että ''Nii-in, hyvä on tyrmätä ideoita, kun ei itse anna mitään tilalle!''. Kirjastossa juttua lukevat eivät voi nauraa saati ääneen kommentoida tekstiäni, kun kirjastossa ollaan hiljaa. 

Nimivaihtoehdoista jatkaakseni, aukion pitäisi olla TIETENKIN Joulupukin Aukio, sillä Rovaniemellähän joulupukki asuu ja joulu on täällä ympäri vuoden. Siinä tulikin se idea, jota en aikonut antaa. 

Tai ainakin Rovakadulla on koristeelliset valot talvella. Ja kyseisellä Odotan-Vielä-Uutta-Nimeä-Aukiolla saattaa toisinaan olla myös valtava joulukuusi. 

(Toivottavasti Lapin Kansa tekee jutun Rovaniemestä joulukaupunkina. Lupaan sitten siihen etsiä jonkninnäköistä faktatietoakin oikeista joulukaupungeista kommenttiini.) 

Mutta on tietenkin hyvä, että tämä aukio-asia käsitellään. Omastakin mielestäni on tärkeämpää, että aukiolle valitaan kunnon nimi. 
Ja kunnon perustein! Millään euroviisuvoitollahan ei kaupunki mainetta saa, sen perusteella ei siis nimetä. Varsinkin kun voittaja oli Suomi eikä Rovaniemi. 

Tämä uutinen oli todellakin sivun avatessani ensimmäisenä, isoimpana ja kauneimpana. 
Jossain alempana nettisivuilla Jasper Pääkkönen tuskailee onko Lapin joet pilattu lohien suhteen. Juttu oli tietenkin pienempänä etusivulla. 

Tiedän kyllä myös hyvin, että Pääkkösen juttu on ollut jo lehdessä, siksi se ei ehkä saanut tilaa nettisivuilta. Lehden välityksellä on vain vaikea väitellä ja keskustella ihmisten kanssa, lukekaa vaikka tekstiviestipalstaa. 

Mutta se ei ole tärkeää. Nyt on kyseessä kuitenkin useiden neliömetrien kokoinen alue keskellä kaupunkia. Lohtahan saa kaupastakin valmiiksi puhdistettuna, ei sitä kemijokeen tarvita muutenkaan. 

Lopuksi ajattelin vielä avata hieman tekstini tarkoitusta. 
Tämä tekstihän tuli kuin itsestään, sopivan ärsykkeen löydyttyä. Tällaisia olen aiemminkin tehnyt muutaman, joista yksi on ollut jopa lehdessä asti. Tosin lyhenneltynä. 
Kiitos Sinulle, joka sen sinne laitoit. 

Tavoitteena ei siis ollut loukata ketään. Enemmänkin ihmetellä, miksi tällainen asia edes piti ottaa esille. 

Kaupungin viestintäpäällikkö Mikko Jylhän sanomisille annan kannatukseni. 

Ketä tuon aukion nimi oikeasti häiritsee niin paljon? 


 

 

Tuo tekstihän on periaatteessa juuri sitä, mitä tännekin on tarkoitus saada aikaiseksi.
Vielä kun jostain löytäis sen edellisen tekstin tai lehden jossa sitä oli lainattu!

 

 

Ilmoita asiaton kommentti