Tämä teksti ei sitten oo mikään poliittinen kannanotto (En osoita yhtään puoluetta) liittyen pakolaisiin. Ei jaksa, ei  siittä saa järkevää keskustelua.

Enemmän tässä pureudutaan siihen oikeaan ongelmaan ulkomaalaisten kans.
Miksi niiden pitää tulla niin lähelle ja JUTELLA?

Meinaako joku oikiasti, että on rahanarvoista ostaa lennot ja majoitus Lappiin ja jutella MULLE? Tai ylipäätään suomalaiselle.

Eikö ulkomailla muisteta matkafirmojen sivuilla sanoa, että suomalaista ei kannate lähestyä juttutuulella?

En sano, että ois väärin puhua toiselle, etenkin tuntemattomalle, ihmiselle, se on vaan.. Ärsyttävää.

 

Etenkin se teennäisyys mikä tässä jutustelussa (lontooksi small talk) aina esiintyy on kerrassaan hirveää. Jos oikeasti heität toiselle, että ''Hello, how are You?'' on ihan turha alkaa v*ttuuntumaan jos toinen kertoo että ''Eipä tässä kuule kovin hyvin mene, auto varastettiin ja vaimo lähti aamulla''. Iteppähän kysyit. Ja jos et halua kuulla, elä kysy.

Ja tottakai jos et vastaa leveällä tekohymyllä että ''i'm very good, HOW ABOUT YOU'' olet mulkku. Ja epäsosiaalinen. Ei mulla ainakaan ihan oikeasti kiinnosta ne kuulumiset, jos olet henkilö jota en tule koskaan tapaamaan. Ja vaikka tavattaiski, niin tuskimpa siltikään. 

Nämä henkilöt yleensä myös pahastuvat, jos et vastaile jokakohtaan että ''juu, niimpä, aivan''. Jossain välissä kysytään sitten että ''Eikö kiinnosta kuunnella, kun et vastaile?'' Mitä helvettiä, minähän KUUNTELEN ja Sinä PUHUT. 

 

Ja tästähän päässänkin tähän että SUOMESSA EI OLE SMALL TALKIA. Turha siitä on ahdistua, ahistaa muutenki. Ei kukaan kysele kuulumisia bussissa vierustoverilta. Ei bussissa edes kuulu istua kenenkään viereen. Bussissa on esim 30 penkkiPARIA. Jos jokaisella PENKKIPARILLA istuu yksi (1) henkilö et mene siihen viereen. Jos jokaisella penkkiparilla istuu yksi (1), Sinä seisot kunnes joku lähtee. Yksinkertaista. 

Pahimpia on ihmiset, jotka tulee istumaan viereen, vaikka toisaalla on tyhjiä paikkoja. Helvetin mukava loppumatka selata puhelinta tai tuijottaa ikkunasta kiusallisessa hiljaisuudessa.

Tämän takia en suosi julkisia, enkä suosittele niitä kenellekään.

Mutta kyllä tosiaan tuo small talk on negatiivisin asia, jota ulkomaalaset tuo Suomeen. Ihan sama jollekin pakolaisille.

 

Oletteko nähneet etenkin Etelä-Euroopan ihmisiä? Se puheen määrä yhdistettynä siihen että samat asiat esitetään käsin. Alle metrin päässä. Ja jos itse et yhtä innostuneena huido ja vastaile, olet jälleen mulkku.

 

Huhhuh. Oikeasti, ulkomaalaset matkafirmat. Ohjeistakaa nyt edes vähän ihmisiä jotka lähtevät tänne. Jos haluttaa puhua, puhukaa keskenään. Tai kaupungin info-pisteen tytölle, sieltä tulee kyllä huonolla englanninkielellä puhetta.